Terzić: Ako igramo kako znamo možemo da dobijemo svakog!

Selektor srpskih odbojkašica veruje da njegova ekipa može da odbrani titulu evropskih šampiona osvojenu pre dve godine

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da njegov tim, ako odigra kako zna i ume, može svakoga da pobedi na šampionatu.

Srpske odbojkašice su četvrtfinalu bile bolje od Italije sa 3:0 (25:14, 28:26, 25:18) i u polufinalu će igrati protiv selekcije Rusije.

- Imamo teži put, međutim ne treba na to da se obaziremo. Ako igračice budu zdrave za tu utakmicu, ako je budemo odigrali na pravi način i psihološki spremno uđemo u utakmicu, mislim da možemo da dobijemo svakog protivnika na ovom prvenstvu - rekao je Terzić.

Ljubitelje odbojke raduje odlična igra Terzićevih izabranica, koje na ovom šampionatu brane titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu.

- Dogovorili smo se da odigramo ovako, bilo je i grešaka, neke situacije mogli smo i bolje da rešimo. Međutim najbitnije je bilo da svakog trenutka vršimo pritisak na Italijanke, ne samo servisom, već i ostalim elementim igra i da nijednog momenta im ne dozvolimo da budu sigurne u sebe. Posle toga nisu mogle da funkcionišu na terenu - dodao je Terzić.

Dizač Maja Ognjenović istakla je da ne pamti kada je nacionali tim odigrao jedan ovako dobar meč.

- Bile smo ujedinjene i ginule za svaku loptu. Možemo da budemo ponosne na to. Bez obzira u kom sastavu je Italija igrala, oni uvek imaju dobar tim, večeras su pružile beldo izdanje, ali to je i naša zasluga. Ne bi trebalo puno da poletimo posle ovog meča, moramo da se usredsredimo na važnu utakmicu sa Ruskinjama  -zaključila je Ognjenovićeva.

(Tanjug)