Jelena u Dubaiju startovala pobedom

Protiv Čehinje Petre Cetkovske, Jankovićeva izgubila samo 4 gema - 6:2, 6:2.

Srpska teniserka Jelena Janković uspešno je započela WTA turnir u Dubaiju, pošto je večeras u prvom kolu savladala Čehinju Petru Cetkovsku sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:2.

Odličnom igrom tokom celog meča Janković je deklasirala Čehinju i zasluženo izborila drugu pobedu u njihovom drugom međusobnom duelu. Uspeh 14. teniserke sveta nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, a ono što je večeras prikazala ohrabruje pred nastupajuća veća iskušenja na turniru.

Nakon što je prvi set dobila uz dva brejka (3:2, 5:2) Srpkinja je u istom ritmu nastavila i u drugom. Dalji otpor Cetkovske srušen je u petom gemu, kada je Jankovićeva na servis protivnice povela sa 4:1 i potom rutinski okončala meč u kojem je potpuno dominirala.

Naredna protivnica prvog reketa Srbije je Italijanka Flavija Peneta, koja je nadigrala Anabel Medin Gariges iz Španije takođe sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:3.

Protiv Penete Jankovićeva ima pozitivan skor i vodi sa 5:2, s tim što su dva poslednja duela pripala Italijanki, trenutno 28. na svetskoj rang listi.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

(Tanjug)