Kežman: Vojvodina je svetlost srpskog fudbala, iako je račun blokiran!

Potpredsednik Novosađana, i pored silnih problema, posle ispadanja od Šerifa veruje u bolje sutra tima sa "Karađorđa"

Vojvodina nije uspela! Ostala je bez Lige Evrope, ali to nije poremetilo agilnu upravu, čiji je najaktivniji deo postao Mateja Kežman. Vojvođani su, jasno je, ostavili najbolji utisak u evropskim utakmicama od svih naših klubova, ali ni to nije bilo dovoljno za najveći uspeh kluba - plasman u Ligu Evrope.

Mateja Kežman, potpredsednik Vojvodine, po dolasku u Srbiju, sumirao je utiske na kraju "prve faze" sezone.

- Što se tiče evropskog fudbala, za mene i sve u klubu, Vojvodina je jedno veliko ohrabrenje i osveženje za srpski fudbal. Put kako bi trebalo i ostali da rade. Prelazni rok je sjajno odrađen, uz minimalna ulaganja doveli smo osam pojačanja. Nije sve u novcu. Pogledajmo koliko su velike sume para Partizan i Crvena zvezda potrošili u ovom prelaznom roku, a zabeležili su slabe rezultate u Evropi - istakao je potpredsednik kluba Mateja Kežman.

Šerif je praktično već arhiviran, Novosađani u nedelju gustuju na Banovom brdu, lideru Čukaričkom.

- Moramo se koncetrisati na domaće prvenstvo. Plasman među tri ekipe je imperativ. Što se tiče sportskog sektora za koji sam ja odgovoran, nemam dilemu i siguran sam da smo napravili sjajan tim koji mora da se bori za jedno od prva tri mesta u prvenstvu. Jedino tako ćemo ponovo u evropske kvalifikacije.

RAČUN BLOKIRAN

Račun kluba je u blokadi i to stvara probleme u funkcionisanju.

- Što se tiče kluba, predstoji nam dosta sastanaka. Tekući finansijski problemi su ogromni. Račun kluba je u blokadi već gotovo šest meseci, to smo zatekli kada smo došli. Moramo videti sa gradonačelnikom i gradom, pokrajinom i Republikom Srbijom kako da rešimo te probleme. Da se pomogne klubu, da izađe iz blokade, da bismo mogli da poslujemo. A samim tim kroz veličinu kluba i naše kontakte, tada će moći da se dovodu strani i domaći investitori - zaključio je Kežman.

(Telegraf)