Sve o mitingu u Cirihu, najčuvenijem atletskom takmičenju na svetu (FOTO)

Najprestižniji atletski događaj Dijamantske lige održava se još od 1928. godine, a na njemu će uz Usaina Bolta i ostale zvezde, nastupiti naša Ivana Španović

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastupa večeras na Ciriškom mitingu, najprestižnijem atletskom događaju na svetu, gde će biti u društvu najboljih atletičara planete.

Stadion "Lecigrund" biće domaćin najvećim atletskim imenima sveta i predstavljaće izvesnu reprizu Svetskog prvenstva, koje je nedavno završeno u Moskvi, a na kome je Španovićeva osvojila bronzanu medalju.

Šesnaest kandidata konkuriše za trijumf prestižnog takmičenja u ovoj sezoni.

Pojedini su već obezbedili dovoljno bodova za konačan trijumf, jer su na prethodnih 12 mitinga imali dovoljno dobre rezultate, ali je neophodno da učestvuju u Cirihu i Briselu, kako bi mogli da osvoje nagradu od 40.000 američkih dolara.

2008. Najbolji atletičar današnjice Jusain Bolt prvi put je učestvovao na mitingu.

2009. Legendarna Jelena Isinbajeva je postavila novi svetski rekord u skoku s motkom od 5,06 metara, što je bio ujedno jubilarni 25 svetski rekord od osnivanja mitinga.

2012. Jusein Bolt na 200 metara (19,66 sek.) i Johan Blejk na 100 (9,76 sk) postavljaju nove rekorde Ciriškog mitinga.

Takmičenje Dijamantske lige u Cirihu počinje večeras u 17 sati, a našu Ivanu Španović možete pratiti na kanalima TV "Arena sport".

(Telegraf.rs)