Besplatne karte za navijače koji su pre 52 godine gledali meč protiv istog protivnika!

Svako ko je prisustvovao finalu Liga kupa Engleske 1961. godine između Aston Vile i Roterhama dobiće besplatnu ulaznicu za prvi meč istih protivnika u sredu

Te davne 1961. godine u prvom finalu Liga kupa koplja su ukrstili fudbaleri Aston Vile i Roterhama, a sada 52 godine kasnije sudbina je htela da se ova dva rivala sretnu prvi put od tog meča, i to baš u istom takmičenju. Doduše, sada već u drugoj rundi za razliku od te istorijske završnice.

Povodom sećanja na taj istorijski meč koji je Vili doneo prvi trofej u ovom takmičenju, čelnici Liga kupa su odlučili da sve navijače koji su tada prisustvovali na stadionu časte besplatnim ulaznicama.

- Ovim gestom želeli smo da pokažemo našu podršku svim navijačima koji su te 1961. godine prisustvovali tom finalu. Nadamo se da će i ovaj meč druge runde biti jednako zanimljiv kao i onaj tada - istakao je šef marketinške službe Liga kupa.

Vila je ukupnom pobedom 3:2 osvojila već pomenuti prvi trofej, a do sada su čak pet puta podizali pehar Liga kupa dok je Roterhamu to bilo prvo i jedino finale u istoriji.

Meč između Aston Vile i Roterhama u okviru druge runde Liga kupa na programu je u sredu od 20:45 minuta.

(Telegraf.rs)