Zvezda definitivno u kvalifikacijama za vaterpolo Ligu šampiona!

Kao što je već dugo nagoveštavano evropski klupski prvak ostao je bez vajld karte i moraće kroz kvalifikacije u odbranu kontinentalnog trona

Vaterpolisti Crvene zvezde, prvaci Evrope, definitivno će morati u kvalifikacije za Ligu šampiona. Galatasaraj je osmi dobitnik vajld karte, a očekuje se i da bude domaćin Fajnal 6 naredne godine.

Već dugo se nagoveštavao ovakav epilog, iako je bilo malih šansi, ili se bar tako činilo, da ukoliko Barseloneta dobije završni turnir, crveno-belima bude uručena valjd karta. Međutim, obavešteni izvori navodili su da bi i u tom slučaju pozivnica bila upućena Turcima ili Rusima, piše "Sportski žurnal".

Povlašćeni klubovi su Partizan (Srbija), Jug (Hrvatska), Barseloneta (Španija), Špandau (Nemačka), Breša (Italija), Eger (Mađarska), Galatasaraj (Turska) i Olimpijakos (Grčka).

Crveno-belima će društvo praviti: Primorje (Hrvatska), Duizburg (Nemačka), Vuljagmeni (Grčka), Solnok (Mađarska) i Pro Reko (Italija).

Njima će se iz prvog kruga pridružiti po pet ekipa iz grupa koje će biti odigrane od 27. do 29. septembra u Kragujevcu i Napulju.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić nije želeo da komentariše odluku LEN, ali najavio je reakciju iz kluba.

- Znamo da ništa ne možemo da promenimo, ali ćemo najverovatnije početkom nedelje izdati saopštenje - rekao je Jelenić.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)