KAKO SAM POSTAO JUSEIN BOLT: Tajna uspeha najbržeg čoveka na svetu!

Sprinter sa Jamajke delimično otkrio tajne svojih neverovatnih sportskih uspeha. Saznajte šta sve jede, kako vežba i koje je njegovo tajno oružje

Najbrži čovek na svetu, sprinter sa Jamajke Jusein Bolt delimično je otkrio tajne svojih neverovatnih sportskih uspeha. Osvajač šest zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i najuspešniji učesnik svetskih prvenstava u atletici, sa osam zlata i dva srebra, ne voli baš mnogo da trenira, ali izdržava napore koji su neophodni, dobrim delom i zbog devojaka.

Dok je većini vrhunskih trkača potrebno oko 45 koraka da pređu razdaljinu od sto metara, Bolt to uradi u 40. Za ovakav tempo i kondiciju zaslužni su svakodnevni treninzi u teretani. Veći deo Boltovog treninga ciljano je usmeren na jačanje mišića butina i nogu. A, kao svoju slabu tačku navodi mišiće leđa, pozivajući se na skoliozu koja ga muči od detinjstva.

Ako biste da se ugledate na najbržeg čoveka u istoriji ponovite tri serije ovih vežbi. Radite svaku po 30 sekundi i pravite istu toliku pauzu.

Vežbe za noge - Lezite na leđa, ispravite noge i ispružite ruke iznad glave. Istovremeno podignite obe noge. Pazite da ne odvajate donja leđa od poda, sve dok ne usmerite tabane ka plafonu (90 stepeni). Spustite se u prvobitni položaj. Ponovite vežbu.

(Telegraf.rs / Izvor: Bizlife.rs)