OSNOVAN OFK HAJDUK: Predsednik Zoran Osmajić, prvi čovek ugašenog Hajduka!

Osmajić je naveo da bi uštedeo novac da se okrenuo i otišao nakon gašenja njegovog prethodnog kluba iz Kule, ali da nije mogao jer mu je bilo žao dece koja su igrala u mlađim kategorijama i nije želeo da ih prepusti stihiji

U Kuli je osnovan novi fudbalski kolektiv, Omladinski fudbalski klub Hajduk! Klub će u prvoj sezoni postojanja nastupati sa kompletnim omladinskim kategorijama, a predsednik im je Zoran Osmajić, koji je nekada imao tu funkciju u FK Hajduku.

Podsetimo da je ove godine Hajduk iz Kule zbog finansijskih problema ugašen posle 101. godine postojanja i da je na njegovo mesto u Superligi došao Voždovac. 

Povodom osnivanja novog sportskog kolektiva Osmajić je rekao za "Sportske":

- Već u prvoj sezoni ćemo napasti sam vrh vojvođanskog fudbala. Cilj nam je da se omladinci izbore za plasman u Prvu omladinsku ligu Srbije i da rame uz rame sa vršnjacima iz Partizana, Crvene Zvezde i drugih klubova, stasavaju i ostvaruju rezultate.

- Najlakše mi je bilo da sebi uštedim novac, okrenem se i odem. Ali mi je žao te dece koja su igrala u mlađim kategorijama Hajduka. Nisam želeo da ih prepustim stihiji. U OFK Hajduku će imati sve uslove za napredak.

(Telegraf / "Sportske")