Nadal šampion Sinsinatija!

Španski teniser savladao Džona Iznera 7:6 (10:8), 7:6 (7:3) iako nije došao ni do jedne brejk lopte tokom meča

Španski teniser Rafel Nadal osvojio je ATP turnir u Sinsinatiju pošto je u finalu savladao Amerikanca Džona Iznera 7:6 (10:8), 7:6 (7:3) posle sat i 55 minuta igre u meču bez brejkova. Štaviše Nadal nije nijednom došao do brejk lopte tokom meča, za razliku od protivnika, a na kraju je slavio.

Ovo je prvi trijumf Španca u Sinsinatiju, na betonskoj podlozi koju i ne voli baš najviše i nagoveštaj da bi i na predstojećem US openu mogao daleko.

U prvom setu teniseri su uspešno čuvali svoj servis, koji je Nadal u tri navrata uspešno spasavao i meč je otišao u taj-brejk.  I taj period bio je izjednjačen, odlučile su nijanse, a Nadal se nešto bolje snašao i sa 10:8 dobio je set.

U drugom setu ista priča, uz još manje prilika za oduzimanje servisa, samo je Nadal u jednoj situaciji spasio brejk. Viđen je novi taj-brejk u kojem je Španac lakše nego prvi put rešio set, a samim tim i meč 7:3, što mu je donelo trijumf na turniru i dodatnu dozu samopouzdanja pred završni Gran slem sezone.

Nadal od ponedeljka izbija na drugo mesto ATP liste i sa ovakvim partijama itekeko ugrožava prvu poziciju našeg Novaka Đokovića.

(Telegraf.rs)