Srpski košarkaši poraženi od vicešampiona Evrope

Selekcija Francuske pobedila naš tim sa 78:74 tek posle produžetka, a "orlovi" ispustili pobedu u regularnom delu meča posle promašenih bacanja Bjelice na 7,7 sekudni pre kraja

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske sa 78:74 (69:69) posle produžetka, u prijateljskom meču u sklopu priprema za Evrobasket 2013. u Sloveniji."Orlovi" su odigrali odlično drugo poluvreme koje treba da bude model igre na šampionatu u Sloveniji.

Prava je šteta što je meč otišao u produžetak jer je Srbija imala šansu da pobedi, ali je Nemanja Bjelica promašio oba bacanja na 7,7 sekundi pre kraja kod rezultata 69:69. Takođe, naš tim je imao i prednost 67:60 tri minuta pre kraja, ali nije uspeo da je sačuva.

U produžetku Francuzi su odmah napravili seriju 5:0 ali su "orlovi" uzvratili i uspeli da izjednače na 74:74. Međutim, tada je iskustvo Francuza presudilo, ali i naša slaba odbrana i trijumf je pripao domaćinu.

DABL-DABL KALINIĆA

Najefikasniji u timu Srbije bio je kapiten Nenad Krstić sa 14 poena i 4 skoka, Danilo Anđušić je ubacio 13 (5-4 za tri), Raško Katić je ubacio 10 koševa, koliko i Nikola Kalinić koji je imao i 10 skokova.

(Telegraf.rs)