Ana prokockala pet meč lopti!

Srpska teniserka posle ubedljivo dobijenog prvog seta imala 5:2 u drugom, pa 6:3 u taj-brejku, ali na kraju poražena od Francuskinje Aliz Korne 6:2, 6:7 (8:10), 4:6

Srpska teniserka Ana Ivanović okončala je učeće na WTA turniru u Sinsinatiju več u prvom kolu, porazom od Francuskinje Aliz Korne u tri seta 6:2, 6:7 (8:10), 4:6 posle dva i po sata igre.

Činilo se da će Ana zabeležiti laku pobedu, jer je posle dobijenog prvog seta imala velikih 5:2 u drugom, ali to se nije desilo. Francuskinja je osvojila četiri gema zaredom i preokrenula na 6:5, imala i set-loptu, međutim srpkinja se izvukla i set je otišao u taj-brejk.

Tu je publika mogla da vidi enciklopedijski primer kako se propuštaju šanse, Ana nije iskoristila čak pet meč lopti. Vodila je 3:0, pa 6:3, imala još dve šanse da okonča duel, ali Francuskinja je sa tri uzastopna poena došla do 1:1 u setovima.

Činilo se u prvi mah da propuštena prilika nije suviše uticala na Ivanovićevu koja je u odlučujućem setu povela 2:0. To je ipak bio samo privremeni utisak, Korne je preokrenula na 3:2, posle izjednačenja povela je i 4:3, a zatim napravila brejk koji se pokazao presudnim.  Ana je na svoj servis prišla na 5:4, a zatim poklekla u narednom gemu posle desetak minuta borbe u toku kojih je stizala dvaput i do šanse za brejk.

Ovoi je bio prvi duel između Ivanovićeve i Korne i sigurno će ga obe dugo pamtiti. Francuskinja u narednom kolu igra protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, a Ani preostaje da stavi prst na čelo i dobro razmisli pšta dalje.

(Telegraf.rs)