KRALJICA U TELEGRAFU: Do medalje bez šminke, noktiju i lude frizure! (FOTO) (VIDEO)

Gostujući u Telegrafu, osvajačica bronzane medalje na SP u Moskvi Ivana Španović otkrila je da je neobične nokte skratila zbog višeboja, koji joj je pomogao u postizanju sjajnih rezultata

Bronzana medalja kojom se Ivana Španović okitila na Svetskom prvenstvu u Moskvi oduševila je sve u Srbiji, zemlji koja polako počinje da se privikava na ozbiljne uspehe u atletici. Prelepa skakačica udalj je posle teške olimpijske godine započela novi ciklus još jačih treninga, koji su rezultirali prvom medaljom za Srbiju na atletskoj svetskoj smotri.

Gostujući u Telegrafu, Ivana je otvoreno govorila o napornom i teškom putu ka svetskoj bronzi, šta je promenila u odnosu na prošlogodišnje Olimpijske igre, i najavila da u narednom periodu teži najboljim rezultatima na velikim takmičenjima.

- Ovo je zaista fenomanlno. Po prvi put sam uradila nešto što nikome nije pošlo za rukom. Imali smo jako mnogo sportista koji su bili u samom vrhu, i koji su bili blizu, ali jednostavno, nije se desilo. Ja sam prezadovoljna, i ništa više sem ovoga ne bih mogla da poželim. Posle svih juniorskih medalja i uspeha koje sam imala, mislim da je ovo logičan sled okonosti. Bilo je samo pitanje vremena.

U finale trke na 400 metara sa preponama plasirao se i Emir Bekrić kao jedini Evropljanin. Ivana veruje da i on kao član obećavajuće generacije, može da obraduje zemlju.

- Posle Emirove trke, bilo mi je teško u nekom pozitivnom smislu. Ja verujem da on može da napravi čudo kao što sam ga napravila i ja. Svim srcem sam uz njega i navijam. Defintivno smo podigli atletiku na visok nivo, i jednostavno smo postali generacija koja obećava. Medalje se osvajaju i nema razloga za brigu da će se ta tradicija prekinuti, jer dolaze generacije koje će to da nastave.

(D. Stojmenović / B. Mekić)