VUJOŠEVIĆ: Ne želim Vučića za neprijatelja!

Trener Partizana istakao da mu nije namera da sebi pravi moćne neprijatelje, uključujući i prvog potpredsednika Vlade za kojeg smatra da će, ipak, pomoći ''crno-belima''

Pokajao se! Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, koji je svojevremeno izjavom ''Jedan narod, jedan vođa, jedan klub'' izazvao različite reakcije, istakao je da prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića ne želi za neprijatelja.

- Beše u tom momentu kako beše. Nije mi zadovoljstvo da sebi proizvodim neprijatelje, pogotovo ne tako moćne. Bio sam pribijen uza zid, bio sam dirnut i pogođen. Igrači su od deset stipendija dobili pet, ja sam samo jednu platu primio. Našim igračima nuđeno je da pređu u druge klubove, pa i u Crvenu zvezdu. To je bila moja reakcija - rekao je Vujošević za Radio Beograd, i osvrnuo se na mnogo bolju situaciju kod ''komšija'':

- Na terenu imamo konkretne protivnike koji su u mnogo boljoj situaciji. Dovode nove igrače, dok smo mi prinuđeni da pravimo niskobudžetni sastav. Na terenu postajemo glineni golubovi.

- Država, dajući pare, ima pravo da očekuje rezultat i kontroliše novac, a što se tiče struke, ne bi trebalo da se meša. Ne bi valjalo da političari utiču na ishod takmičenja. Za zemlju je dobro da u sportu bude prvi onaj ko je najbolji - smatra Vujošević.

(Telegraf.rs / Informer)