Javor pregazio Zvezdu sa 4:2

Uprkos vođstvu Javora rezultatom 2:0 već posle prvih 15 minuta, ''crveno - beli'' su preko Kasalice i Pečnika uspeli da anuliraju prednost domaćina, ali su u nastavku ostali sa 10 igrača pa su u završnici primili dva gola

Fudbaleri Crvene zvezde  nastavili su tradiciju da ne ostvaruju pobede na startu sezone u Jelen Superligi Srbije . Crveno beli su poraženi od Javora u Ivanjici sa 4:2 i tako nastavili niz od četiri uzastopne godine u kojima nisu pobeđivali u prvom kolu.

Naime u prethodnih 12 sezona, Zvezda je samo dva puta pobedila na startu sezone u prvom kolu i to Jagodinu 2009. i Voždovac 2006. Prošle sezone, vicešampion Srbije je odigrao nerešeno sa ekipom Rada 2:2.

KATASTROFALAN POČETAK ZVEZDE

Domaći tim šokirao je Zvezdu na startu pošto je posle 13  minuta igre imao prednost od 2:0 preko Milovića i Onjila. Izgleda da su crveno-beli još bili pod utiskom ispadanja iz Evrope od Černomoreca, pa su loše ušli u meč.

Ipak, brzo su se konsolidovali crveno-beli i najpre je Kasalica u 21. minutu smanjio na 2:1, da bi Nejc Pečnik u 28. minutu doneo izjednačenje.

81. minut - GOOOLLL! Strelac Predrag Đorđević. Sjajno je domaći tim iskoristio brojčanu prednost na terenu i došao do trećeg gola koji im u ovom trenutku donosi pobedu i tri boda.

85. minut - GOOLLL! samo što je ušao u igru Stefan Dražić je odlično istrčao jednu kontru sa desne strane i matirao nemoćnog Bajkovića. Očigledno je crveni karton i te kako poremetio igru Zvezde.

Do kraja utakmice Zvezda je pokušavala da smanji rezultat, ali sa igračem manje to je bilo jako teško uraditi.

SASTAVI:

JAVOR:Lazović, Đorđević, Miletić, Milović, Valiđo, Docić, Vidić, Veselinović, Radivojević, Stojaković, Onjilo

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Lazić, Dauda, Milijaš, Pečnik, Kasalica, Martinović, Mladenović, Vešović, Ninković, Kovačević

(Telegraf.rs)