Pročitajte: Novi Putinov zakon za navijače!

Zakonom o navijačima koji će stupiti na snagu u januaru 2014. godine, huliganima će zbog pravljenja nereda biti zabranjen pristup sportskim manifestacijama između šest meseci i sedam godina

Huliganizam na sportskim dešavanjima u Rusiji u prethodne tri godine je u porastu, a prema podacima državnog ministarstva za sport podneto je više od 14.000 krivičnih prijava. U cilju sprečavanja ovog trenda, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin doneo je novi zakon o navijačima koji će stupiti na snagu 19. januara 2014. godine.

Kršenje reda i bezbednosti na sportskim dešavanjima prema novom zakonu biće kažnjavano zabranom prisustvu sportskim događajima od šest meseci do sedam godina.

U zavisnosti od stepena prekršaja, prestupnici će morati da plaćaju kazne u iznosu od 70 do 230 evra ili alternativno 160 sati obaveznog rada, a sve u cilju sprečavanja huliganizma do i tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine koje će se održati u Rusiji.

Prethodne nedelje policija je privela 38 osoba zbog lomljenja stolica i paljenja baklji tokom meča ruske premijer lige između Volge i Lokomotive iz Moskve, a vlasti u Rusiji očekuju da će novi zakon dati rezultate.

(Telegraf.rs)