Zlato i tri bronze za srpske atletičare u Istanbulu

Na dvoranskom prvenstvu Balkana u Turskoj, Asmir Kolašinac osvojio prvo mesto, a Terzićeva, Šarović i Radinovićeva treća mesta

U Istanbulu je održano Prvenstvo Balkana za atletičare u dvorani, a srpski sportisti ostvarili su zapažene rezultate. Iz Turske u Srbiju doneli su četiri medalje - jednu zlatnu i tri bronzane, što je odličan učinak. Pozlatio se Asmir Kolašinac, dok su treća mesto zauzeli Amela Terzić, Jelena Vasić Radinović i Darko Šarović.

- Turci su nas ugostili na maksimalno dobar način i ne bi trebalo da im se zamera na neke nedostatke jer su u jeku priprema za Svetsko prvenstvo, koje se u martu održava u istoj dvorani. Najbolji rezultat ostvario je Asmir Kolašinac. U drugoj seriji kuglu je dobacio do 20,05 m. Nastavio je niz da u ovoj godini prebacuje kuglu preko 20 metara, što je odličan pokazatelj ako se ima u vidu to da su bacači kugle imali vrlo malo vremena za zagrevanje i probne hice - izjavio je naš selektor Dragiša Kuzmanović.

Kuzmanović se osvrnuo i na uspehe ostalih naših takmičara:

- Amela Terzić se dobro snašla u dvorani. To joj je prva trka u zatvorenom. Rezultatom 4.26,53 osvojila je treće mesto u trci na 1500 m. Darko Šarović je hrabro trčao. Bio je pun samopouzdanja. Treće mesto na 60 m je najbolji plasman u njegovoj dosadašnjoj karijeri. U kvalifikacijama je imao rezultat 6,89 sekundi, a u finalu 6,90 sekundi. Jelena Vasić Radinović izgorela je u želji da na ovom takmičenju popravi državni rekord u skoku s motkom. Do 3,95 metara je propustala sve visine. Na 4,05 m tri puta je rušila letvicu. Na kraju je završila na trećoj poziciji - zadovoljan je selektor srpskih atletičara.