ZVEZDA: Portugalac sudi - loše nam se piše!

Gledajući unazad poslednjih deset godina ''crveno-beli" su doživeli tri poraza na ''Marakani'' i samo jednu pobedu u gostima kada im je glavni delilac pravde bio iz Portugala

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su ime delioca pravde za revanš meč protiv Černomoreca u četvrtak od 20:30, ali gledajući tradiciju u poslednjih deset godina verovatno nisu bili mnogo srećni.

Prema izboru UEFE čovek koji će u četvrtak ''vući konce'' jeste 34-godišnji Portugalac Artur Soareš.  U proseku daje nešto više od tri žuta i 0.25 crvenih kartona po meču. Na poslednjem evropskom duelu između Trenčina i Geteborga svirao je penal za domaći tim. Samo ime svakako nema nikakve veze sa Zvezdom, ali to što je iz Portugala moglo bi da bude nepovoljno za ''crveno-bele''.

Naime, gledajući period od poslednjih deset godina Zvezdi su u evropskim mečevima Portugalci sudili čak četiri puta uz vrlo negativan skor - tri poraza na ''Marakani'' i pobeda protiv Intera iz Zaprešića. Kuriozitet je da ni na jednom od ta četiri meča nije bilo crvenih kartona.

(M. M.)