Šta kažete na ovo? Među "novim Čileancima" samo po jedan fudbaler Partizana i Zvezde!

Ohrabruje činjenica da u redovima finaliste Evropskog prvenstva za omladince preovladavaju igrači sa Karaburme, Banjice, iz Jagodine, Novog Sada...

Omladinci koji su na Evropskom prvenstvu u Litvaniji na maestralan način dogurali do finala, trgli su Srbiju koja u poslednje vreme nema povoda da se raduje fudbalskim izdanjima na međunarodnoj sceni, pogotovo na reprezentativnom nivou.

Dovoljno da i pre finalne utakmice u četvrtak ovu generaciju srpskih fudbalera uporedimo sa onom jugoslovenskih koja je 1987. godine postala Svetski prvak u fudbalu za igrače do 20 godina.

Ekipa koju je dobro ukomponovao selektor Ljubinko Drulović očigledno poseduje neophodnu hemiju, što otvoreno govore i mladi fudbaleri. Ono što je zanimljivo u ovoj ekipi je činjenica da iz omladinskih škola, Crvene zvezde i Partizana, u Litvaniji trenutno igra samo po jedan igrač crveno, odnosno crno-belih.

Čast dva srpska velikana brane dva napadača: Ognjen Ožegović i Aleksandar Mitrović. Nije tajna da je u Zvezdinoj školi stanje jako loše, a da uprava sporo radi na tome. Na drugoj strani je Partizan, koji već godinama gradi svoju ekipu iz omladinskih pogona.

- jedan iz Totenhema: Miloš Veljković (izuzetak rođen u Švajcarskoj).

- igrač koji je trenutno bez kluba: Nemanja Maksimović (ponikao u Zvezdi).

(B. M)