SRPSKA SKIJAŠICA: Bila bih kao Nole, da sam izabrala tenis! (VIDEO)

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović priprema se na Kopaoniku za sezonu u kojoj je očekuju zimske Olimpijske igre u Sočiju i želi da poput Đokovića popularizuje ovaj sport u Srbiji

Sve do pojave Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, „beli sport“ je bio malo praćen u Srbiji. Klinci su trenirali ekipne sportove, slavili su se uspesi košarkaša, vaterpolista, odbojkaša, ali je „era“ Đokovića to promenila.

Još jedna nada srpskog sporta Nevena Ignjatović, naša najbolja skijašica pokušava da podigne popularnost ovog individualnog sporta na viši nivo. Svesna da su samo najbolji rezultati vredni pažnje 22-godišnja skijašica pokušaće da napravi nešto slično kao Novak već na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju sledeće godine.

SANJA USPEH NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

- Uspeh bi bio da na Olimpijskim igrama budem među 30 najboljih skijašica u slalomu, tada bih dobila i veću medijsku pažnju. Brzo je prošao period od prethodnih igara. Mislim da sam dosta napredovala i da sam iskusnija za četiri godine kako fizički tako i psihički – počela je Nevena priču za Telegraf.

Osim napornih treninga Ignjatovićeva uspeva da paralelno ostvari i sjajne rezultate  na fakultetu.

-Zbog čestih odsustva profesori mi izlaze u susret omogućavaju mi da na ispite dolazim u periodu kada nemam obaveza oko skijanja. Trenutno sam na petoj godini na fakultetu za ekonomiju i još samo nekoliko ispita me deli od diplome - rekla je Ignjatovićeva.

(P. Milinković)