PENAL LUTRIJA: Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Boljim izvođenjem jedanaesteraca ''orlići'' savladali Portugal sa 5:4 (2:2) i plasmanom u finale ostvarili jedan od najvećih uspeha u istoriji

Srbija korača ka krovu Evrope! Zahvaljujući boljim izvođenjem jedanaesteraca omladinska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Portugaliju rezultatom 5:4 (2:2) i plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Litvaniji. Ovom pobedom ''orlići'' su ostvarili jedan od najvećih uspeha u istoriji s obzirom da su posle dva polufinala, prvi put došli u mogućnost da se bore za evropski tron.

Junak utakmice svakako je golman Predrag Rajković koji je, osim dva odbranjena jedanaesterca, bio i najzaslužniji za dolazak Srbije do penal lutrije. Imali su Portugalci veliku priliku posle promašaja Melega u trećoj seriji, ali je Rajković svojim odbranama kao i promašaj Tešeire odveli ''orliće'' u borbu za titulu najboljeg u Evropi.

Iako je srpski tim vodio već od šestog minuta golom Uroša Đurđevića Portugalci su u nastavku potpuno nadigrali ''orliće'' i golovima Bernanda Silve u 55. i Guedeša u 78. minutu preokrenuli rezultat i bili na putu za finale.

Međutim, odlična izmena selektora Drulovića u 79. minutu urodila je plodom jer je rezervista Gačinović samo šest minuta kasnije ''pomrsio račune'' Portugalcima i odveo meč u produžetke.

SRBIJA - PORTUGALIJA 2:2 penali: 3:2.

(Đurđević 6, Gačinović 85 - B. Silva 55, Guedeš 78)

(penali: Milinković-Savić, Gačinović, Mitrović - Edgar, Horta)

Srbija: Rajković - Golubović, Antić (Urošević), Filipović, Veljković - Milinković-Savić, Pavlovski, Luković (Meleg), Maksimović - Đurđević (Gačinović), Mitrović.

Portugalija: Varela - Kanselo, Figueriro, Rafael, B. Silva (Tešeira) - Edgar, L. Silva (Horta), Podstavski, Markos Lopeš - Mane (Kosta), Guedeš

Finale je na programu u četvrtak u 20:45 minuta, a Srbija će se sastati sa boljim iz duela Španija - Francuska.

(Telegraf.rs)