Ninković: Prednost Černomoreca je bolja fizička sprema!

Vezista "crveno-belih" čuo je da se ukrajinska ekipa značajno pojačala od vremena kada je on nastupao za Dinamo Kijev, a raniji početak tamošnjeg prvenstva donosi prednost Černomorecu

Najveće pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku Miloš Ninković od ranije je upoznat sa kvalitetima Černomoreca protivnika "crveno-belih" u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. S obzirom na to da je igrao u Ukrajini mogao je da treneru Slaviši Stojanoviću ukaže na kvalitete i mane narednog protivnika, ali ističe da se tim dosta pojačao otkako je on napusti Dinamo Kijev.

- Čuo sam da to nije isti tim od pre godinu dana. Proveo sam poslednjih šest meseci u Evijanu, u Francuskoj i kada sam se raspitivao o našem sledećem protivniku, rekli su mi da su se dosta pojačali i da to više nije ista ekipa kao pre godinu dana kada sam ih pratio u Ukrajini. Narednih dana ćemo ih dobro skenirati i odlazimo u Odesu, da pružimo bolju igru nego na Islandu - rekao je Ninković.

Prednost Ukrajinaca biće bolja bolja fizička sprema, kao i raniji početak domaćeg prvenstva što znači i veća uigranost tima.

- Černomorec je već počeo prvenstvo i sigurno da je to njihova prednost. Već sam rekao da sam pre dolaska na Marakanu trenirao individualno, ali svima nam fale utakmice. Kroz mečeve, naročito one jake lakše se ulazi u formu i očekujem da do početka prvenstva značajno podignemo nivo fizičke spreme - rekao je Ninković, čiji je bivši trener rekao da ukrajinski klub može da pobedi Zvezdu.

Prva utakmica sa Černomorecom igra se u četvrtak u Odesi od 18.15 sati po srednjoevropskom vremenu.

(Telegraf.rs / Tanjug)