HAJNKES: Gvardiola? Izgleda dobro, lepo je obučen i ima savršen tim!

"Penzioner" je pecnuo svog naslednika posle poraza u utakmici Super kupa Nemačke od Borusije Dortmund sa 4:2, ali i izražio žaljenje jer su to njegovi momci

Težak zadatak bivši trener Bajerna Jup Hajnkes ostavio je svom nasledniku na klupi Bavaraca Pepu Gvardioli s obzirom na to da je ekipa prethodne sezone osvojila triplu krunu. Iako je najbolji tim Evrope dodatno pojačan  pred sezonu koja sledi Bajern je poražen u utakmici Super kupa Nemačke, zbog čega je "stari lisac pecnuo" svog naslednika.

- Nikad nisam trenirao toliko savršenu ekipu, toliko posvećenu uspehu. Naravno da mi ovaj poraz nije drag, ipak su to moji momci. Mogu reći da tim nije daleko od top-izdanja. Gvardiola? Izgleda dobro, lepo je obučen, i još ima savršen tim. Oni i bez trenera mogu da osvoje sve. Šta bi uopšte moglo da pođe naopako? - ironičan je Hajnkes.

Mnogi nisu razumeli razlog za smenu trenera koji je sa ekipom pokorio Evropu, ali on ne žali što je otišao u penziju.

- U određenom trenutku morate da se odlučite na povlačenje u penziju, i to je ono što sam ja učinio. Bitno je ostati hladnokrvan na događanja oko vas. Mislim da sam i u tome uspeo. Gledaću početak nove bundesligaške sezone u udobnosti svoje dneve sobe - rekao je Hejnkes.

(Telegraf.rs)