ITALIJAN NAPAO NOLETA: Kako se tako brzo oporavlja?

Đanluiđi Kvinci (17), juniorski osvajač Vimbldona, otvoreno sumnja u najbolje tenisere današnjice Noleta, Federera i Nadala, i tvrdi da nemaju svi isti tretman kada je reč o doping kontroli

Doping afera Marina Ćilića i našeg Viktora Troickog još drma teniski sport, a Italijanski teniser Đanluiđi Kvinci (17), juniorski osvajač Vimbldona, nadovezao se na priču ozbiljnim optužbama o dopingu u belom sportu!

On je izrazio sumnju da se dopinguju najbolji teniseri današnjice, a među njima pomenuo je i Novaka Đokovića , kao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Italijan je izbegao da direktno optuži bilo koga, ali njegove izjave pokazuju šta zaista misli.

- Doping u tenisu? Kada vidite igrača poput Đokovića da igra pet dugih setova, a onda se vrati na teren sledećeg dana i igra sa istim intenzitetom, teško je ne pomisliti na najgore.

- Ne kažem da se Nole ili neko drugi od teniskih zvezda dopinguju, ne znam. Ali počinjete da postavljate pitanja kada vidite neverovatne oporavke - izjavio je Kvinci za Medijaset.

Inače, Novak se nedavno veoma pohvalno izjasnio o mladom Italijanu, ali izgleda da time nije stekao mnogo simpatija kod Kvincija.

Potom se italijanski teniser osvrnuo i na Novakove velike rivale, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Tenis je trenutno uzdrman doping aferama Viktora Troickog i Marina Čilića. Srpski teniser nije dao uzorak krvi i suspendovan je 18 meseci, dok je Hrvat uneo nedozvoljenu supstancu.

(Telegraf.rs)