Svaka peta muška beba u Boliviji dobija ime Nejmar! (VIDEO)

Od deset novorođenih muških beba u Boliviji, prosečno čak dve dobijaju ime Nejmar, po brazilskom reprezentativcu i novom fudbaleru Barselone

Foto: Tanjug/AP

Nova zvezda fudbala Brazilac Nejmar toliko je zaludeo planetu da se u Boliviji čak dešava da, prosečno, roditelji svakom petom muškom detetu daju ime po novom članu Barse.

Prema pisanju bolivijskog lista "La Razon", novorođenče muškog pola u toj zemlji ima 20 odsto šanse da dobije ime Nejmar, što je postala pomama koja je zabeležena čak i u glavnom gradu te južnoameričke države, La Pazu.

- Verujemo da će se za 17 godina većina muškaraca kod nas zvati Nejmar. Prosto, to je sada u trendu. To ime je vrlo popularno - izjavio je lokalni matičar Remiđio Kondori, pojašnjavajući da prosečno dve od deset novorođenih muških beba dobijaju ime po pomenutom fudbaleru koji, pritom, uopšte nije iz te zemlje.

Nejmar je ovog leta prešao iz Santosa u Barselonu, a u pohodu reprezentacije Brazila na trofej Kupa konfederacija postigao je četiri gola, uključujući i jedan u finalu protiv Španije (3:0).

(Telegraf.rs)