KOŠARKAŠICE STIGLE U BEOGRAD: "Šta dobijamo za ovaj uspeh?"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i generalni sekretar Andrija Kleut su u ime srpske kuće košarke dočekali četvrtu ekipu Evrope. Dabović: " Neke nisu zadovoljne bronzom, jer su istakle da će svaka od njih dobiti po 100.000 evra. A ja vas pitam, šta ćemo mi dobiti?"

Heroine su stigle kući! Iako su ispraćene u Francusku kao autsajderi, na aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu košarkašice Srbije sletele su kao četvrta najbolja ekipa u Evropi.

Let je kasnio otprilike pola sata, tako da su izabranice Marine Maljković u 21 sat redovnim letom iz Pariza stigle u Beograd. Na aerodromu ih je dočekalo nešto više od stotinu ljudi, uglavnom članovi porodice, prijatelji, kao i novinari i foto-reporteri.

Ubrzo nakon kraćeg pozdrava kompletan stručni štab se uputio u pres centar na aerodromu ''Nikola Tesla''.

- Drago mi je što vas vidim u većem broju pre nego što ste nas pratili pre prvenstva. Postigle smo ogroman uspeh, za nas i one koji su navijali.

- Mi smo jedina ekipa koja igra bez naturalizovanih igračica, koje svakako donose prevagu. KSS će nagraditi sa 60.000 evra celu reprezentaciju, jer je ovaj uspeh veliki koliko i medalja - kratko je rekao predsednik KSS.

(M. M. / B. M.)