Novak na travi nikad nije pobedio Hasa, Berdiha, Del Potra i Marija!

Protiv verovatnih protivnika u završnici najpoznatijeg svetskog turnira srpski teniser ima bilans na travi 0:5, a ove godine već je doživljavao poraze od Hasa, Berdiha i Del Potra

Novak Đoković, najbolji svetski teniser, izgledao je kao miljenik sreće kada je objavljen žreb Vimbldona. Srbin je do finala izbegao sve najjače rivale - Marija, Federera i Nadala.

Kada su neočekivano Nadal i Federer ekspresno završili takmičenje na najpoznatijem svetskom turniru dok je Nole gazio bez izgubljenog seta u prva tri kola, izgledalo je da je titula Novaku još bliža. Ipak, nije sve tako jednostavno. Na putu do trofeja Đokovića očekuju igrači sa kojima je u prošlosti imao mnogo problema na travi. Nijednog od četiri najverovatnija protivnika do kraja srpski teniser nije uspeo do sada da pobedi na ovoj podlozi, a pretrpeo je pet poraza.

Prva prepreka je Tomi Has, Nemac koji je Novaka već jednom pobedio ove godine, u Majamiju, na betonu. Đoković je u deset mečeva protiv 35-godišnjeg Hasa zabeležio sedam pobeda, ali oba puta na travi pretrpeo je poraz, jednom baš u Vimbldonu, u četvrtfinalu 2009. Has ove sezone igra iznenađujuće dobro i Đoković je bio prilično uzdržan u izjavama pred meč.

(Telegraf.rs)