KARADŽIĆ: Švajcarci se izvinili zbog obeležja Kosova, Miha radi dobre stvari!

Organizatori turnira i FS Švajcarske koji su dozvolili obeležja državnosti na prijateljskim mečevima mlade reprezentacije Kosova, navodno, nisu znali da time krše odluku FIFA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić saopštio je je da su se Švajcarci izvinili zbog nedavnog incidenta kada je u mečevima na tamošnjem turniru isticana zastava Kosova i intonirana himna, uprkos odluci Izvršnog komiteta FIFA donetoj 14. decembra 2012. kojom je određenim selekcijama južne srpske pokrajine dozvoljeno da igraju prijateljske utakmice, ali bez isticanja državnih obeležja.

FSS je povodom toga uputio protest predsedniku FIFA Sepu Blateru i Fudbalskom savezu Švajcarske u kojem su tražene sankcije za krivce.

- Javili su nam se organizatori turnira i iz švajcarskog saveza. Izvinjavaju se, kažu da nisu znali. Među ljudima koji su organizovali turnir bilo je mnogo kosovskih Albanaca, žive u Švajcarskoj i tako su iskoristili situaciju. Nadamo se da se ovakve stvari neće ponavljati - rekao je Karadžić, a preneo "Sportski žurnal".

Predsednik FSS osvrnuo se i na status selektora Siniše Mihajlovića.

- Mihajlović radi dobre stvari, podmlađuje reprezentaciju, nema dobre rezultate, ostale su još tri utakmice do kraja kvalifikacija, a onda ćemo u oktobru da vidimo. Napravićemo bilans, saldo i ocenu šta je urađeno, kojim putem ide reprezentacija i od toga će zavisiti njegov status - ocenio je Karadžić.

(Telegraf.rs)