DANILOVIĆ: Potpuno razumem Džajića!

- Ako i ne bude košarkaškog kluba Partizan i fudbalskog Crvena zvezda, ostaće upisano šta smo osvojili i o nama će se znati - rekao je prvi čovek crno-belih

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović uplašio je najviše crno-belih protekle nedelje informacijama da je šampion u tolikoj krizi da bi ovog trenutka mogao da bude zatvoren. Danilović je pozvao državu da pomogne čim pre.

Već sutradan se na isti korak opredelio i predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, tako da ministarka sporta i omladine Alisa Marić ima dva vrlo važna pitanja na dnevnom redu za rešavanje.

Mada su mnogi komentarisali da je Zvezda brže bolje pritrčala da traži pomoć kad je Partizan pokucao na vrata, Danilović ipak ne deli taj stav. Naprotiv.

- Velike su to proporcije kada su u pitanju fudbal i košarka. Potpuno razumem to što je tražio pomoć. Fudbalski klub Crvena zvezda je upisan zlatnim slovima u evropsku fudbalsku istoriju. Osvojila je Kup šampiona, kao i mi u košarci - rekao je Danilović na Jahorini prilikom otvaranja kampa Partizana iz Banjaluke.

Prvi čovek crno-belih rekao je da veruje da će Vlada Srbije pokazati razumevanje i naći način da pomogne, i podsetio da je "Partizan dobijao priznanja čak i od NBA klubova, iako u Srbiji postoji tendencija da se svesno negira uspeh crno-belih da se ne nagrade u meri u kojoj je klub zaslužio".

- Mora Srbija ipak imati određena sredstva za brendove kao što su KK Partizan i Sportsko društvo Crvena zvezda - rekao je Danilović.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)