KARADŽIĆ: Ako je uslov Kosovo, nema utakmice sa Republikom Srpskom!

- Ukoliko nam FIFA dozvoli odigravanje meča sa Republikom Srpskom, procenićemo pod kojim uslovima smo dobili odobrenje - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da meč između Srbije i Republike Srpske ne sme da znači i ustupke za Fudbalski savez Kosova.

Karadžić se u razgovoru za "Nezavisne novine "osvrnuo na eventualnu prijateljsku utakmicu koja bi trebalo da se odigra sredinom avgusta u Banjaluci.

Pitanje je naravno da li bi ovaj prijateljski meč uticao na status takmičenja reprezentacije takozvane države Kosovo, protiv čega su čelnici FSS protestvovali FIFA.

- Ukoliko nam FIFA dozvoli odigravanje meča sa Republikom Srpskom, procenićemo pod kojim uslovima smo dobili odobrenje. Ako je to veća šteta nego korist, onda naravno da u to nećemo ući. Doći ćemo u Banjaluku ako dozvola odigravanja sa RS nema veze sa bilo kakvim drugim našim pristajanjima - rekao je Karadžić za "Nezavisne novine".

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sednici u Sarajevu dao je saglasnost za odigravanje prijateljske utakmice između selekcije Republike Srpske i reprezentacije Srbije.

(Telegraf.rs)