Raonić nije igrao zbog greške na ultrazvuku

Kanadski teniser se nije sastao s Francuzom Congom u Dejvis kupu jer mu je ustanovljena rasekotina na tetivi, što je sledeći pregled opovrgao

Na opšte iznenađenje najbolji kanadski teniser Miloš Raonić (32. na svetskoj listi) nije igrao protiv Francuza Žoa Vilfrida Conge (6) u prvom kolu Dejvis kupa u Vankuveru, iako je dan pre nastupio s Danijelom Nestorom u paru, a prvog dana pobedom doneo izjednačenje.

Francuzi su uoči dana odluke vodili s 2:1 u pobedama i s nestrpljenjem se iščekivao duel najboljih tenisera dve reprezentacije. Domaćin se nadao da Raonić može još jednom da poravna rezultat, ali... Congi se suprotstavio Frank Dančević, koga je francuski as lako savladao.

Raonić, koji brani titulu na turniru u San Hoseu, objasnio je u tom američkom gradu da nije izašao Congi na megdan zbog pogrešne dijagnoze njegove povrede.

- Nečuveno. Posle meča u igri parova urađen mi je ultrazvuk u Vankuveru. Rekli su mi da na tetivi imam rasekotinu od 4 mm i da to zahveta da mirujem mesec dana. Upozorili su me da ako budem igrao dalje rizikujem da odsustvujem 8 do 12 meseci. Bilo je normalno da ne igram - rekao je rođeni Podgoričanin.

Francuska je pobedila sa 4:1 i dočekaće SAD u četvrtfinalu (6-8. april). Raonićeva pojava u San Hoseu podgrejala je sumnje koje je morao da otkloni.

- Posle mi je ultrazvuk rađen i u Stenfordu (SAD), gde, koliko mi je poznato, rade sjajni specijalisti. Tamo su mi rekli da nema nikakve rasekotine, već da je tetiva malo upaljena i da mogu da igram, ali da, svakako, reskiram da joj se stanje pogorša. Naravno da sam bio ogorčen što sam bio u zabludi. Da sam znao da ništa ne rizikujem, naravno da bih izašao na susret s Congom. Osećao sam mali bol, ali verujem da bih pod anestezijom mogao da igram čak i s upalom tetive - razočaran je Raonić.

(Telegraf.rs / Foto: daviscup.com)