Kostelić ne odustaje od odbrane Kristalnog globusa

Hrvatski skijaš vratio se u domovinu posle operacije u Bazelu i svoj oporavak nastavlja u Daruvarskim toplicama

Po povratku iz Bazela, gde je bio podvrgnut operaciji meniskusa, hrvatski skijaš Ivica Kostećić rekao je da veruje da može da se uključi u borbu za odbranu Kristalnog globusa, iako će tokom oporavka propustiti čak devet trka.

Hrvat trenutno ima 70 bodova više od Beata Fojca u generalnom plasmanu.  Međutim, Švajcarac će imati dosta vremena da pređe u vođstvo, pošto će Kostelić propustiti trku u Moskvi, dve u Banskom i po tri u Krans-Montani i Kvitfjelu.

- Naravno da ovom pauzom gubim veliki broj trka. I, jasno mi je da je zbog takve pauze teško razmišljati o velikom Kristalnom globusu. Ali ovo je sport, a ne puko sabiranje bodova. Nemoguće je predvideti šta će se tačno događati na trkama u vremenu dok ne budem na stazi - rekao je Kostelić na konferenciji za medije, a prenosi Skijanje.hr.

- Mislim da je Fojc sada najveći favorit za veliki Globus, zbog broja trka u spustu i superveleslalomu do kraja sezone. U svakom slučaju, ako uspem da se vratim do Kranjske Gore, jasno je da ću propustiti samo jedan od preostala tri slaloma, a bodovna zaliha tu je sasvim slobodna. Verujem da ću još moći da se uključim u borbu za odbranu i tog Kristalnog globusa. Znam da je to trenutno najrealniji cilj - izjavio je Kostelić.

Svoj oporavak nastaviće u Daruvarskim toplicama, a povratak na skijalište planiran je za 10. mart u Kranjskoj Gori.

(Telegraf.rs)