ČOVIĆ: Ako Zvezda i dalje bude kao "Mapet šou", mogu i da odem!

Potpredsednik kluba sa "Marakane" nezadovoljan odsustvom truda nekih saradnika iz uprave, ali ne želi da ih imenuje da sve ne bi postalo još gore

Potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je da u klubu ima mnogo nesloge i najavio da bi mogao i da se povuče. "Crveno-beli" se iz dana u dan suočavaju sa novim problemima, a po viđenju potpredsednika, u klubu nema jasne koncepcije ni odlučnosti za hvatanje ukoštac sa događajima.

- Zvezda je sada u očajnoj situaciji, koju smo nasledili. Kada imate tako visoko kriznu situaciju, onda morate efikasno da se bavite problemima, a da biste to radili, morate da budete odlučni i da rešavate probleme tako što se sa njima suočavate i donosite odluke. Nekada i nepopularne. Ako ste u tom delu neodlučni, onda samo veliku krizu možete da napravite još većom - izjavio je Čović za "Mondo".

- Nakupilo se tu puno negativne energije, mnogo loših međuljudskih odnosa, generacijski loših... Puno nesloge ima u klubu. Ima čak i zadovoljstva u slučaju da Zvezda ne uspe, što u suštini nije pravi zvezdaški koncept - otkriva potpredsednik Zvezde, i nastavlja:

- Ako ste vi nesposobni i kojim slučajem ste u upravi kluba, ne možete tu svoju nesposobnost prikrivati time što ćete stalno sumnjati u nekoga. A pri tome ne umete da rešite problem. Ja uvek, kada naiđem na takav slučaj, kažem: "Nema problema, poštujem, evo, rešite vi problem". Ali konstantno čujem samo kako nešto ne može da se uradi, nikako kako nešto može da se uradi. Ja kažem predlog, čujem: "Tako ne može". Pitam: "Kako može?", dobijem odgovor: "Ne znam, ali ja imam ovlašćenja i tako ne može" - opisuje Čović razgovore sa saradnicima.

Čović, ipak, nije želeo da otkrije na koga tačno misli.

- Neću da kažem ko su ljudi na koje sam mislio, jer ne želim da stvari postanu još gore. Ovo su samo reči upozorenja. Ja bar pričam otvoreno, ne poturam novinarima škakljive informacije iz kluba.

Potpredsednik "crveno-belih" nagovestio je i mogućnost povlačenja.

- Nije problem, mogu ja i da odem. Ako sam ja problem, brzo ćemo se dogovoriti. Odoh, imam šta da radim, ne brinite. Na kraju, nisam siguran da na drugim stranama ne gubim time što se ovde toliko angažujem.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo.rs)