VUJOŠEVIĆ: Nismo igrali pametno u poslednjoj četvrtini!

Trener "crno-belih" rekao je posle poraza od Crvene zvezde u trećoj finalnoj utakmici plej-ofa da je ona igrala bolje i da će joj uvećanje šansi doneti opterećenje

Crvena zvezda je slavila rezultatom 81:74 nad Partizanom, pa je u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije smanjila vođstvo aktuelnog šampiona na 2:1. Trener košarkaša crno-belih Duško Vujošević rekao je posle poraza od Crvene zvezde da su crno-beli u hali "Pionir" uspeli sami sebe da pobede.

- Nema vremena za prevelike promene. Stegla nas je želja da se titula osvoji sa 3:0 pred domaćom publikom, mi smo uspeli sebe da pobedimo. Protivnik je igrao kako smo očekivali. Nismo pametno odigrali period meča u poslednjoj četvrtini kada je Zvezda velikom serijom došla do preokreta - rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

On je dodao da njegov tim nije na vreme prelomio meč, kao i da je Zvezda zasluženo pobedila i produžila seriju.

- Pokazali smo izvestan strah zbog prevelike odgovornosti i želje, što se videlo kroz loš procenat šuta sa linije slobodnih bacanja i izgubljene lopte. Zvezda je danas dobila, jer je igrala bolje. Sada su realnije šanse Crvene zvezde, ali to će njima doneti opterećenje. Moramo da reagujemo i pobedom u jednoj od dve predstojeće utakmice dođemo do cilja - rekao je Vujošević.

Centar crveno-belih Raško Katić poručio je da još ništa nije gotovo.

- Prava finalna utakmica, nismo se predavali, i dalje verujem da možemo da dođemo do preokreta. Ništa nije gotovo, bliži smo jedan korak, ali ovo je tek jedna utakmica. Prebacili smo loptu na naš teren, ne razmišljamo preterano daleko i idemo iz utakmice u utakmicu - rekao je Katić.

Bek Partizana Dragan Milosavljević rekao je da crno-beli nemaju previše vremena za tugu, jer ih za dva dana očekuje novi meč.

- Ušli smo nervozno u utakmicu, što se videlo kroz loše izvođenje penala. Zvezda je ubacila dosta teških šuteva. Nemamo vremena za tugovanje, novi meč je za dva dana i nadam se pobedi - rekao je MIlosavljević.

Četvrta utakmice serije koja se igra do tri pobede na programu je 12. juna, takođe u Pioniru.

(Telegraf.rs / Tanjug)