JOVIČIĆ: Policijska pratnja sudija je samo prevencija!

Vršilac dužnosti direktora košarkaške Superlige istakao da nije prvi put da se obavlja dopraćanje i ispraćanje arbitara pod policijskom pratnjom, uz komentar da je to u nekim evropskim zemljama sasvim normalno

Realnost srpske košarke je da su sudije u pratnji policije dovedene u "Pionir" pred prvu utakmicu plej-of finalne serije između Partizana i Crvene zvezde. Prema mišljenju v. d. direktora KLS i predsednika Udruženja klubova Darka Jovičića, u toj meri bezbednosti za srpke arbitre, koji su zaštitu tražili zbog pretnji, nema ničeg osim prevencije.

- Nemam neki poseban komentar, osim da je sve urađeno čisto zbog prevencije i ni zbog čega drugog. Ne znam čemu tolika pažnja, zašto se oko tog sastanka sa sudijama u policiji digla tolika tenzija - rekao je Jovičić za list "Sport".

On je podsetio da nije prvi put da se obavlja dopraćanje i ispraćanje sudija pod policijskom pratnjom, uz komentar da je to u nekim evropskim zemljama sasvim normalno.

- Uostalom, navijačke tenzije su velike, a na samom ulazu u dvoranu "Pionir" ima mnogo pristalica oba kluba, pa su to bile preventivne mere da ne bi vređali sudije, dobacivali im ili vršili pritisak na njih. I mogu vam reći da su rezultati takvog obezbeđenja arbitara bili odlični. Kada je reč o tome zašto su tenzije tolike, ja se time ne bavim...

Na pitanje ko će se onda baviti, Jovičić je odložio odgovor za period posle sezone.

- Sada, dok još traje takmičenje, usredsređeni smo samo na parket. A kada se završi finalna serija plej-ofa, onda ćemo napraviti detaljnu analizu o svemu i početi da rešavamo probleme unutar naše organizacije - rekao je Jovičić, i na kraju apelovao:

- Sa ljudske i profesionalne strane, pozivam navijače Zvezde i Partizana, kompletnu javnost, medije i sve ostale da se fokusiraju samo na ono što se događa na terenu i da uživaju u košarci. Pa neka pobedi bolji.

(Telegraf.rs/Sport)