Najveće polufinale u istoriji tenisa!

Ako savlada Španca srpki teniser dolazi nadomak osvajanja Rolan Garosa, jedinog Grand slema koji mu nedostaje i može da postane tek peti igrač, u profesionalnoj eri, koji je u karijeri osvojio četiri najvažnija turnira

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u petak protiv Rafaela Nadala odigraće, verovatno, jedan od najvažnijih mečeva u karijeri. Rolan Garos je prioritet Srbinu u ovoj godini, što je u mnogo prilika isticao, jedini Grand slem koji nije osvajao.

U tom pokušaju Nadal je najveća moguća prepreka, sedmostruki osvajač Otvorenog prvenstva Francuske, sa samo jednim porazom u Parizu, 2009. od Soderlinga, što je omogućilo Rodžeru Federeru da i on oseti slast trijumfa u prestonici Francuske.

Posle 11 uzastopnih okršaja u finalima raznih turnira, ovog puta Novak i Rafa odmeriće snage u polufinalu. Najveći problem za Đokovića može da bude to što nikad nije pobedio Španca na šljaci na tri dobijena seta. Njih dvojica najčešće su igrali na najsporijoj podlozi, a tu je Nadal mnogo uspešniji 12:3, dok je ukupan bilans 19:15. Kada su u pitanju polufinala velikih turnira Nadal vodi 6:5, dok je Novak od 2011. naovamo uvelikoj meri popravio ukupan bilans protiv Španca sa osam pobeda u 11 duela.

Trijumf u Parizu Đokovića bi svrstao u najuži krug teniskih "besmrtnika", mada bi mnogi rekli da je on to već sada.

(Telegraf.rs)