Duel "vrištalica" pripao Šarapovoj, Ruskinja ponovo u finalu Rolan Garosa!

Marija Šarapova izborila priliku da brani titulu osvojenu prošle godine, pobedom na Viktorijom Azarenkom 6:1, 2:6, 6:4 u meču koji je prekidala kiša

Duel polufinala Rolan Garosa imeđu dveju teniserki koje su poznate po tome da najviše vrište, Marije Šarapove i Viktorije Azarenke pripao je Ruskinji 6:1, 2:6, 6:4. Šarapova će u finalu braniti titulu osvojenu prošle godine protiv pobednice Amerikanke Serene Vilijams koja je ubedljivo pobedila Italijanku Saru Erani 6:0, 6:1.

Šarpova je glatko dobila prvi set, uprkos tome što je dozvolila rivalki da joj u na startu oduzme servis, silovitim nizom od šest uzastopnih gemova. U drugom teniserke su potpuno zamenile uloge, a presudan je bio brejk Azrenke za 4:2, koja je, potom, ohrabrena posvojila i naredna dva gema i stigla do izjednačenja.

Kad se očekivao treći set, počela je kiša, pa je na ishod moralo da se sačeka. Servis nije mnogo značio, viđena su tri uzastopna brejka, a onda je Šarapova sačuvala servis i povela 4:2, da bi novim brejkom došla nadomak trijumfa. Tu, međutim, nije bio kraj, Beloruskinja je uspela da priđe na 5:4, ali Šarapova zatim koristi servis da okonča meč.

(Telegraf.rs)