ĐOKOVIĆ: Znam da mogu bolje! Spreman sam za Nadala!

Posle pobede nad Tomasom Hasom i ulaskom u polufinale srpski teniser izjavio da je maksimalno samouveren pred meč sa Špancem

Srpski teniser Novak Ðoković izjavio je posle pobede protiv Nemca Tomija Hasa da je završio meč onako kako je i želeo, u tri seta, ali da nije bilo lako igrati na terenu "Suzan Leglen".

Svetski broj jedan se pobedom od 6:3, 7:6 (7:5), 7:5 u setovima protiv Hasa plasirao u polufinale gren slema na Rolan Garosu gde će ga čekati branilac titule Rafael Nadal.

- Završio sam meč kako sam želeo, u tri seta, ali nije bilo lako igrati na ovom terenu. Mnogo je brži i klizaviji nego centralni teren, tako da mi je bio potreban jedan period da se prilagodim. Has je odlično servirao, slao precizne udarce, ali u presudnim trenucima igrao sam kako treba - izjavio je Ðoković nakon osmog međusobnog duela i pete pobede nad iskusnim 35-godišnjim Nemcem.

Ðoković je naveo da je mogao bolje da igra i brže okonča duel.

- Finale Monte Karla mi daje puno samopouzdanja pred polufinalni duel. Rafa vlada ovim terenima, izgubio je samo jedan meč u poslednjih devet godina. Očekujem veliku borbu- poručio je svetski broj jedan.

U drugom polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa sastaju se Francuz Žo-Vilfred Conga i Španac David Ferer.

(Tanjug)