STOJKE, KATIĆ, LUČIĆ, PANTELIĆ... Svi oni bi navijali za večitog rivala u borbi za evro titulu!

Miljenici severa i juga smatraju da je najnormalnije bodriti najljućeg rivala u borbi za evropski tron. Primer vaterpolista trebalo bi da slede svi, slažu se košarkaši i fudbaleri

Zvezda je nedavno postala evropski prvak u vaterpolu, a podrška igrača Partizana večitom rivalu u najvažnijoj utakmici kluba naišla je na pozitivne reakcije javnosti.

Iako su dva puta poraženi na završnom turniru, nekoliko vaterpolista Partizana je s tribina posmatralo finale između Zvezde i dubrovačkog Juga i pružali podršku igračima "večitog" rivala. Dušan Mandić, Slobodan Soro i Predrag Jokić su navijali za svoje prijatelje, bez obzira na to što igraju za drugi klub. Za Zvezdu su navijali i bivši igrači "crno-belih" Živko Gocić, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Slavko Gak.

Večeras počinje finalna serija košarkaškog plej- fa. Tenzija mora da se spusti i zato smo napravili anketu s pitanjem: Da li biste navijali za najljućeg rivala, ukoliko bi on igrao u finalu Lige šampiona? Dobili smo zanimljive odgovore!

MARKO PANTELIĆ: Nikad nisam mrzeo nikog!

Zvezdin centar Raško Katić, k0ji je ne tako davno igrao za "crno-bele", kaže da među igračima treba da vlada zdrav rivalitet u granicama normale.

- Gest na vaterpolu posmatram na najnormalniji mogući način. Nikada nije bilo problema, niti mržnje među nama igračima. Tako bi trebalo da bude svuda, da se održi rivalitet u granicama normale. Jedno je kada nosite navijačku emociju, ali ne sme se ulivati mržnja - objašnjava Katić za Telegraf.

On nema dilemu da li bi slika s vaterpola trebalo da se preslika i na ostale terene.

- Ne da mislim, nego sam siguran sam da taj primer treba svi da sledimo. I siguran sam da svi igrači misle kao ja, jer ne mrzimo jedni druge, nego pijemo kafe zajedno. Na terenu smo neprijatelji, jer tu svako teži pobedi, a svađe ima i kada igrate basket s najboljim drugom ili bratom. Većina ljudi danas, koji nisu toliko navijački pristrasni gledaju Partizan kada igra u Evroligi i drago mu je kada pobedi - zaključuje Katić.

(B. M.)