ROLAN GAROS: Nole lagano do trećeg kola (FOTO)

Najbolji svetski teniser u drugom kolu Rolan Garosa savladao je Argentinca Gvida Pelju sa maksimalnih 3:0 u setovima (6:2, 6:0, 6:2). U sledećem kolu protiv Bugarina Dimitrova

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je prebrodio drugu prepreku na Rolan Garosu pobedom nad Argentincem Gvidom Peljom maksimalnim rezultatom 3:0 (6:2, 6:0).

Ovo je prvi susret Đokovića i Pelje koji je svojevremeno bio uspešan protiv srpskih tenisera jer je uspeo da pobedi Tipsarevića i Troickog na turniru u Dizeldorfu.

Novak će u trećem kolu igati sa igračem koji ga je eliminisao u Madridu, Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je pobedio Francuza Lukasa Puila 6:1, 7:6, 6:1.

Za razliku od prvog meča protiv Belgijanca Gofana kada se prvi reket sveta propisno mučio, ovoga puta problema nije bilo.

Nije Pelja želeo tako lako da se preda i uspeo je na svoj servis da smanji rezultat na 4:2, ali samo na kratko jer je Đoković vrlo brzo iskoristio svoj servis i došao nadomak pobede koju je potvrdio u osmom gemu - 6:2.

(Telegraf.rs)