Vranješ definitivno preuzima rukometnu reprezentaciju Srbije!

Nekadašnji reprezentativac Švedske, danas trener Flensburga, na klupi orlova će debitovati 12. juna u Rusiji u kvalifikacionom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo 2014. godine

Rukometni savez Srbije je odlučio na elektronskoj sednici da za selektora A tima postavi Ljubomira Vranješa, nekadašnjeg reprezentativca Švedske, trenutno trenera nemačkog ligaša Flensburga.

- Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca to, ipak, bude Ljubomir Vranješ - istakao je predsednik RSS-a Velimir Marjanović, a preneo sajt RSS.

Vranješ je protivkandidata imao u Vladanu Matiću, nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje, koji već godinama radi uspešno kao trener u Mađarskoj.

U Flensburgu Vranješ ima ugovor do 2017. godine, a reprezentaciju Srbije će voditi paralelno sa trenutnim angažmanom.

Debi na klupi "orlova" će imati 12. juna protiv Rusije u gostima u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014, dok će se srpskoj javnosti predstaviti nekoliko dana kasnije u meču protiv BiH (16. juna).

(Telegraf)