VILOTIĆ: Da smo izgubili finale, bio bih tragičar!

Najbolji igrač finalnog meča švajcarskog kupa i strelac pobedonosnog gola u penal-seriji istakao je da je bio miran kada je preuzimao odgovornost da šutira

Milan Vilotić je junak Grashopersa. ''Skakavci'' su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Bazel u finalu Kupa Švajcarske, a srpski fudbaler je bio strelac odlučujućeg pogotka.

Nekadašnji štoper Crvene zvezde je tako i direktno doneo prvi trofej ekipi iz Ciriha posle celih deset godina. Poslednji trofej za Grashopers bila je titula prvaka Švajcarske 2003, dok su na novi trijumf u Kupu čekali celih 19 godina - od 1994. godine.

- Uh, jedna baš lepa pobeda za nas! Bazel je, do sada, bio jedini tim koji nismo pobedili u ovoj sezoni i, naravno, veliki favorit pred ovaj meč. Uspeli smo vrlo pametnom igrom da budemo opasniji i stvorili smo dosta šansi. Ja sam imao tri odlične prilike da dam gol i golman je u dva navrata odlično zaustavio moje više nego dobre šanse. Mogao sam na kraju da budem tragičar da smo izgubili, ali eto, preuzeo sam odgovornost da šutiram u poslednjoj odlučujućoj seriji i doneo trofej Grashopersu - rekao je Vilotić, koji je proglašen za najboljeg igrača finala.

Ipak, sreća i staloženost bili su na strani Vilotića i Grashopersa.

- Na kraju su odlučivali penali. A tu sam bio baš miran, uspeo sam da dam taj odlučujući gol. Posle svega i cele sezone, zaslužili smo da uzmemo Kup. I sada ćemo da pokušamo da se dokopamo titule - zaključio je Vilotić.

(Telegraf.rs)