IVICA KRALJ ZA TELEGRAF: Kvalitet Partizana je isplivao na površinu!

Legendarni golman ''crno-belih'' podsetio da je pobeda njegovog bivšeg kluba apsolutno zaslužena, ali i da je moglo sve da se okrene da je Kasalica umesto prečke zatresao mrežu Stojkovića

Susreti između Partizana i Crvene zvezde oduvek su bili ''magneti'' koji su na stadion privlačili dosta publike, strane izveštače, raznorazne skaute, ali i nekadašnje miljenike ''grobara'' ili ''delija'' koji se trude da svojim prisustvom i bodrenjem pomognu voljenom klubu da dođe do pozitivnog rezultata. Kao i mnogi prethodni tako ni ovaj ''večiti derbi'', 144. po redu, nije bio izuzetak.

Legendarni golman Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ivica Kralj takođe nije mogao da propusti ''svetkovinu'' srpskog fudbala u kojoj je i sam nekoliko puta uspešno učestvovao. Vidno raspoložen posle trijumfa njegovog Partizana Kralj je, iako u žurbi posle izlaska sa stadiona, pristao da za Telegraf u par rečenica analizira derbi.

- Zaslužena pobeda, nema šta. Činjenica koja je na kraju presudila pobednika jeste čist kvalitet Partizana koji je, prema mom mišljenju, igrao dosta stegnuto u prvom poluvremenu zbog bojazni od gubitka titule. Drugi deo je već druga priča i sve je došlo na svoje mesto. Iskreno, bilo bi malo nerealno da Zvezda posle minus 11 na kraju osvoji titulu - rekao je Kralj i dodao:

- Svi se sećamo tog derbija kada je Kežman postigao pogodak. Drago mi je zbog Rašovića što mu se želja ispunila da se taj susret ponovi i čestitam mu još jednom na pobedi u ovom meču kao i osvojenoj tituli. Drago mi je zbog svega jer je on to zaslužio - zaključak je Ivice Kralja.

(M.Marić)