Deki Stanković dao pare za tri inkubatora

Proslavljeni fudbaler pristao da se njegovo ime objavi tek na insistiranje organizatora kako bi se promovisala akcija

Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković priključio se akciji "Bitka za bebe" i svojom donacijom doprineo kupovini tri nova inkubatora. Inkubatori će biti isporučeni bolnicama u Valjevu i Negotinu, kao i Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Stanković je godinama unazad redovni učesnik humanitarnih akcija u Srbiji, ali ne voli da se potencira njegov doprinos. Ipak, na insistiranje organizatora akcije "Bitka za bebe" fudbaler Intera pristao je da se njegovo ime objavi, kako bi pomogao u animiranju javnosti i skretanju pažnje na probleme sa kojima se sreću prevremeno rođena deca u Srbiji.

- Izuzetno mi je drago što je baš takav sportista ''poentirao'' i zaokružio broj nabavljenih inkubatora na 200. Predstoji nam još puno bitaka koje moramo da dobijemo u saradnji sa svim ljudima dobre volje kako bismo našim najmlađima obezbedili adekvatnu negu - rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

Od početka godine borbi su se priključili i zlatni vaterpolisti Srbije koji su obezbedili jedan inkubator za prevremeno rođene bebe beogradskom Institutu za neonatologiju.