Pobeda Austrije posle 17 godina

Rusi moraju opet u plej-of, Austrijanci u četvrtfinalu idu u Španiju

Austrija je ostvarila prvu pobedu u Svetskoj grupi Dejvis kupa posle 1995. godine. Ruska nada tinjala je samo dan u bečkom Nojštatu. Nadahnuti Jirgen Melcer  savladao je Aleksandra Bogomolova sa 6:2, 6:4, 6:1, i tako doneo domaćinu treću pobedu.

Jučerašnji uspeh Mihaila Južnog i Nikolaja Davidenka u igri parova bio je uzaludan. Rusija i ove godine mora da se kroz plej-of bori za ostanak među 16 najboljih repreztentacija sveta. Prvi put u poslednjih 14 godina "zborna komanda" ide u doigravanje godinu za godinom, mada se krajem devedesetih spasavala tri puta (1996-1998)

Austrija je pre 17 godina savladala Španiju u prvom kolu sa 4:1, ali u sledećih devet učešća u Svetskoj grupi do danas nije prešla prvu prepreku.

Austrijanci su obezbedili da u najboljem društvu igraju i dogodine. Njihov ovogodišnji put biće verovatno završen u četvrtfinalu (6-8. april), pošto su gosti prvaka Španije, koja će ih dočekati na šljaci, a u tim "crvene furije" trebalo bi da se vrate dva najbolje plasirana španska tenisera na svetskoj listi Rafael Nadal i David Ferer.

(Foto: daviscup.com)