Svetsko prvenstvo beskućnika bez Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Ove godine u Poljskoj održava se 11. Mundijal u malom fudbalu za ljude koji nemaju svoje domove i žive u prihvatilištima, a na takmičenju nema selekcije naše zemlje zbog nedostatka igrača

Sportom protiv siromaštva, poruka je kojom Svetsko udruženje beskućnika pokušava da se izbori sa ovim problemom. Zato je u tu svrhu i osmišljeno Svetsko fudbalsko prvenstvo beskućnika, koje će ove godine biti održano u poljskom Poznanju od 10. do 18. avgusta ove godine.

Biće ovo 11. izdanje ovog šampionata, u malom fudbalu, a učestvovaće čak 64 selekcije iz celog sveta, od čega 48 muških i 16 ženskih ekipa. Od timova sa naših prostora nastupiće selekcije Slovenije, Hrvatske i Bosne dok, nažalost, selekcija Srbije nije uspela da oformi ekipu za ovaj šampionat.

Predsednik asocijacije za promociju sporta kod beskućnika "Arena" Milenko Nešović kaže za Telegraf da Srbija već godinama ne učestvuje na ovom takmičenju.

- Mi smo ranije igrali sa ekipom koju su činili raseljeni ljudi sa Kosova i Metohije koji su živeli u kolektivnim centrima kod Kraljeva. Međutim, sada su ti kolektivni centri ukinuti i mi više nemamo ekipu. Sa druge strane, dosta je skupa to investicija jer se takmičenja igraju svake godine, pa treba platiti i do 20.000 evra za putovanja, što je po meni previše - kaže Nešović.

D. S.