Nema popusta za Nadala u Parizu, moguće četvrtfinale sa Novakom!

Organizatori Rolan Garosa priznali da su razmišljali o tome da sedmostrukom šampionu daju povlašćen tretman, ali na kraju su odustali

Najbolji španski teniser Rafael Nadal neće imati povlašćen položaj na žrebu za Rolan Garos, odlučilo je rukovodstvo poznatog turnira. Nadal, trenutno 5. na ATP listi, sedam puta osvajao je Otvoreno prvenstvo Francuske i nedavno je bilo inicijativa da turnir iskoristi svoje pravo da ga postavi na višu poziciju prilikom žreba, da bi se izbeglo da se eventualno već u četvrtfinalu sretne sa nekim od najvećih rivala, Novakom Đokovićem, Rodžerom Ferderom ili Endi Marijem, pošto je rang izgubio zbog sedmomesečne pauze zbog povrede.

Takvim nagađanjima čini se da je došao kraj jer je Žilber Isern, direktor Rolan Garosa izjavio da se to neće desiti. mada je priznao da su organizatori razmišljali o tome, ali su odustali jer bi to bilo protumačeno kao favorizovanje jednog igrača.

- Imajući u vidu šta Nadal pedstavlja u Parizu, a najbolji igrač u istoriji ovog turnira, činilo se nemogućim da dođe kao broj četiri ili pet. Ali rečeno je da bi to bila manipulacija. Ono što bi trebalo da bude jak simbol, počast, bilo bi loša poslovna odluka - rekao je Iser.

Prošle godine petorangirani Žo Vilfred Conga susreo se sa prvoplasiranim Novakom Đokovićem u četvrtfinalu, pa kako stvari stoje, velike su šanse da se i ovog puta desi nešto slično.

(Telegraf.rs)