LE: Čelsi u nadoknadi rastužio Bazel, Matić i Benfika poraženi u Turskoj!

Golom Luiza u 93. minutu ''plavci'' pobedili sa 2:1 i zakoračili put finala. Fener, posle tri stative i promašenog penala, uspeo da slomi otpor gostiju iz Portugala

Čelsi je jedan korak bliže finalu Lige Evrope! Tim iz Londona je, pred početak meča, slovio za velikog favorita što je i dokazao pobedom protiv Bazela rezultatom 2:1. Iako su vodili tokom čitavog meča ''plavci'' su tek u nadoknadi vremena, golom Luiza, uspeli da dođu do pobede s obzirom da je Šar u 87. minutu izjednačio na 1:1 posle penala.

Već od samog početka Čelsi je silovito krenuo ka golu Jana Somersa što je rezultiralo golom već u 12. minutu. Frenk Lampard je sjajno izveo korner, a Viktor Mozes sjajnim šutem glavom zatresao mrežu domaćina.

Ubrzo posle primljenog gola Bazel je uspeo da se oslobodi pritiska i zapreti iz slobodnog udarca, ali je Čeh izbacio u korner posle kojeg je odlično intervenisao reprezentativac Srbije Branislav Ivanović.  Čelsi je ponovo preuzeo inicijativu i imao šansu preko Toresa koji je na kraju izblokiran od strane Šara da bi par minuta kasnije i golman Somers bio uspešniji od Španca.

Rezultat se do poluvremena nije menjao i Čelsi je zasluženo otišao na odmor sa golom prednosti.

Na samom početku drugog dela Bazel imao veliku šansu, ali je Štoker pogodio stativu. Nešto kasnije pokušao je i Tores, ali bez uspeha. Kada se činilo da će rezultat ostati onaj sa početka meča - penal za Bazel. Aspilikueta je, posle jednog duela, oborio Štokera u 87. minutu, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran sa bele tačke bio  je Šar, ali ni to nije pomoglo domaćoj ekipi jer je Luiz, posle jednog kornera u nadoknadi vremena doneo pobedu Čelsiju.

Sve promašaje tokom meča domaći igrači igrači su uspeli da naplate u 72. minutu kada je Kokmaz odlično reagovao posle kornera Baronio i doneo neopisivo slavlje na ''Šukru Sarakoglu'' stadionu. Minimalna prednost za nešto mirniji revanš u Lisabonu. Srpski internacionalac Nemanja Matić odigrao je čitav meč za goste i pružio solidnu partiju.

(Telegraf.rs)