VATERPOLO: Partizan sledeće sezone bez Evrolige?

Evropska plivačka federacija planira da se broj učesnika u najjačem takmičenju ograniči na po dva iz svake zemlje, što bi značilo da "crno-beli" mogu da ostanu bez Evrolige jer su Zvezda i Radnički u borbi za titulu

Vaterpolisti Partizana mogli bi da sledeće sezone ostanu bez nastupa u Evroligi, prvi put posle osam godina, prenosi "Sport".

Eksperiment LEN-a koji planira da broj učesnika Lige šampiona ograniči na dva kluba iz iste zemlje, sprečio bi "crno-bele" da učestvuju. Poslednji put srpski šampion nije igrao u elitnom takmičenju u sezoni 2004/05, kada je stigao do finala LEN Kupa.

Crvena zvezda i Radnički su u finalu plej-ofa i bore se za titulu i ta dva kluba bi imala pravo igranja u najjačem klupskom takmičenju.

Član Biroa LEN i predsednik Partizana Aleksandar Šoštar kaže da se o toj ideji nije pričalo.

- O tome nije bilo nikakve diskusije. Bilo je nekakvih govorkanja sa strane, ali se zvanično nije raspravljalo - kaže Šoštar za “Sport”.

Srbija je u aktuelnoj sezoni imala tri kluba u Ligi šampiona, a potpuno bi bilo nenormalno da isti broj nema i sledeće sezone kada se zna da su Partizan i Crvena zvezda u četvrtfinalu sa realnom šansom da prođu i na završni turnir u Beogradu, a da je Radnički osvojio Ligu Evrope.

(Telegraf.rs)