JAVOR: Poniženi smo, sudija nas je psovao!

"Fudbal je doživeo krah, sport je poništen i ugašen. Sa određivanjem delilaca pravde za ovu utakmicu bilo nam je jasno šta možemo očekivati. Ova sudijska trojka je naručena, a sudijska komisija ih je samo delegirala i odredila sa zadatkom da izvrše egzekuciju," stoji u saopštenju kluba iz Ivanjice

Fudbalski klub Javor oglasio se saopštenjem dan posle polufinalnog meča Kupa Srbije u kom je poražen od Jagodine sa 4:1, u kom traži od Fudbalskog saveza Srbije da suspenduje sve aktere koji blate srpski fudbal.

Klub iz Ivanjice ukazao je na to da je glavni sudija meča Majo Vujović opsovao predstavnika kluba.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Lično poniženi, oblaćeni, ismejani i zgroženi dešavanjima na drugoj utakmici polufinala Kupa Srbije, obraćamo se u cilju iznošenja istine i želje da se ovako nešto više nigde ne ponovi. Umesto korektne i poštene utakmice i istorijske šanse da u svojoj 101. godini postojanja ispišemo još jednu, a možda i najveću stranicu istorije, na brutalan i bestidan način onemugućeni smo da uđemo u finale nacionalnog kupa. Fudbal je doživeo krah, sport je poništen i ugašen. Sa određivanjem delilaca pravde za ovu utakmicu bilo nam je jasno šta možemo očekivati. Ova sudijska trojka je naručena, a sudijska komisija ih je samo delegirala i odredila sa zadatkom da izvrše egzekuciju. Sudijska trojka je napravila veliki broj grešaka sve u cilju pomoći domaćoj ekipi, očigledno je favorizujući", navodi se u saopštenju Javora, taksativno nabrajajući sporne momente na utakmici u Jagodini:

- Prvi pogodak domaćih postignut je posle izmišljenog direktnog slobodnog udarca za domaću ekipu u 12. minutu (signalizirao pomoćnik Živković), kao i tada neopravdani pokazani žuti karton za taj start, gde u nastavku akcije domaća ekipa postiže pogodak, a posle centar-šuta i igranja napadača domaćih rukom.

- U 22. minutu sudija Vujović nije dosudio faul nad našim igračem Milovićem, gde u nastavku akcije domaća ekipa postižu drugi pogodak.

- U 44. minutu glavni sudija ne isključuje domaćeg igrača Stojanovića zbog udranja nogom našeg Ostojića, već ga isključuje zbog unošenja u lice protivničkom igraču, koje je u ovom slučaju okarakterisano kao udaranje protivničkog igrača glavom, o čemu nije bilo ni reči.

- U 53. minutu pomoćni sudija Živković poništava regularan pogodak koji je postigao igrač Onjilo, signalizirajući tada nepostojeći ofsajd. Minut kasnije pomoćni sudija Petrović ne signalizira ofsajd poziciju od domaćeg napadača, koji tada srećom ne realizuje ukazanu priliku.

- U 61. minutu pomoćni sudija Petrović dozvoljava napadaču domaćih da postigne pogodak ne signalizirajući očiglednu ofsajd poziciju od strelca, jer se i sam ne nalazi u liniji pretposlednjeg igrača odbrane našeg tima i gde tada slučajno ili namerno slabo vidi ovu situaciju.

- Pozivamo sve fudbalske strukture da se međusobno pogledamo u oči i smognemo snage, ako treba i doživotno suspendujemo iz naše zajedničke organizacije i fudbala uopšte sve one koji ga prljaju, blate i vuku unazad, te na taj način direktno doprinose sve lošijem rejtingu i kvalitetu.

- Sklonite ih zauvek i pomozite da fudbal u Srbiji opstane", zaključuje se u saopštenju Javora.

(Telegraf.rs)