Čelsi pregovara sa Pelegrinijem!

U Parizu održan sastanak "plavaca" sa čileanskim trenerom da bi se ispitalo da li je voljan da napusti Malagu i preseli se u London

Engleski premijerligaš Čelsi pregovara sa čileanskim trenerom Manuelom Pelegrinijem, tvrde ostrvski mediji. Sastanak je održan u Parizu još prošlog petka da se ispita da li je 59-godišnji Čileanac voljan da napusti Malagu i dođe na "Stamford bridž".

Iako se često tvrdilo da je povratak trenera Reala Portugalca Žoze Murinja u Čelsi skoro izvestan, ovo pokazuje da londonski klub razmatra i druge mogućnosti. Navodno, Murinjo je samo jedan od kandidata, pored Pelegrinija i Dejvida Mojesa, šefa struke Evertona.

Pelegrini dosad nije radio u zemljama van španskog govornog područja, ali zna engleski dobro i jezik ne bi bio problem ako se kojim slučajem nađe na klupi Čelsija. Njegov ugovor sa Malagom važi do kraja naredne sezone, a otkupna cena je četiri miliona evra. I pored toga, Čileanac je mnogo jeftiniji od Murinja, koji će sigurno zahtevati veliku platu, u rangu od 12 miliona funti i kontrolu nad transferima.

S druge strane, Pelegrini sa Malagom sledeće sezone neće moći da učestvuje u evropskim takmičenjima zbog velikih dugova koje klub nije vratio, pa to može da bude razlog za selidbu na Ostrvo i rad u klubu koji konkuriše za najvažnije trofeje, koji nedostaju Čileancu u biografiji.

Ne treba zaboraviti ni da je Murinjo došao na klupu Reala upravo posle smene Pelegrinija 2010, pa bi ovo mogla da bude prilika za južnoameričkog trenera da uzvrati udarac.

(Telegraf.rs)